MINTKYSSPRALINER

TILL FORMARNA OCH KYSSEN

·         75 gram mörk choklad

MINTKRÄM

·         2 dl florsocker, 120 gram

·         1 – 1 ½ msk mjölk

·         1 – 2 krm pepparmintarom

 

1.      Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Pensla insidan av knäckformar eller ischokladformar med ett lager choklad. Låt formarna stelna i kylen i cirka 20 minuter och pensla sedan kanterna med ytterligare ett lager smält choklad. Ibland räcker det med bara ett lager om man gör det tjockt och heltäckande från början.

2.      Låt stelna i minst 20 minuter och pilla sedan loss aluminium- eller pappersformen från chokladen.

3.      Rör ner lite mjölk i taget i florsockret tills man har en ganska tjock smet. Tillsätt pepparminten och smaka av, så att man får lagom mintsmak.

4.      Spritsa eller klicka mintkräm i varje form och låt sedan stelna i kylen en liten stund. Spritsa eller klicka därefter lite smält choklad på varje pralin. Förvara i kylen fram till serveringen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0