MINIPAJER MED GRÖNKÅL, ÄDELOST OCH MANDEL

15 SMÅ PAJER

 

PAJDEG

 

  • 75 gram smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kesella 1 %

 

FYLLNING

 

  • 200 gram färsk strimlad grönkål eller 250 gram fryst
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl kesella 1 %
  • 1 ½ dl mellangrädde
  • Salt och peppar
  • 140 gram ädelost

 

GARNERING

 

  • 1 ½ dl skållad sötmandel
  • 1 ½ msk honung
  • Flingsalt

 

 

  1. Skär matfettet i bitar. Arbeta snabbt ihop matfett, mjöl och kesella till en deg. Tryck ut degen i 15 små aluminiumformar, eller kavla degen och ta ut med mått så att det passar formarna. Nagga botten på degen med en gaffel. Ställ i kylen cirka 10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalen cirka 10 minuter mitt i ugnen.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs lök och grönkål i en stor stekpanna med matfettet 5 – 10 minuter på medelvärme. Krydda med 1 krm peppar. Låt svalna.
  4. Vispa ihop ägg, kesella och grädde i en bunke. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
  5. Smula ädelosten och blanda med grönsaksfräset. Fördela detta i pajskalen.
  6. Häll på äggstanningen försiktigt. Grädda mitt i ugnen 25 – 30 minuter.
  7. Rosta mandeln i en het stekpanna. Tillsätt honungen och rör runt någon minut. Häll ut mandeln på ett bakplåtspapper, strö genast över 1 ½ tsk flingsalt. Låt svalna helt.
  8. Hacka mandeln och strö över pajerna vid servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0