MINESTRONE MED HYVLAD PECORINO

·         250 gram morötter

·         200 gram rotselleri

·         1 gul lök

·         500 gram nötfärs

·         4 msk tomatpuré

·         ½ msk kinesisk soja

·         13 dl vatten

·         2 tärningar kycklingbuljong

·         1 msk torkad oregano

·         2 ½ dl granarolopasta

·         200 gram gröna ärter

·         100 gram pecorino

·         ½ kruka basilika

·         Olja

·         Salt

·         Svartpeppar

 

  1. Skala och tärna morötter och rotselleri i cirka 1 x 1 centimeter stora bitar. Ju mindre bitar desto kortare koktid.
  2. Finhacka gul lök. Hetta upp 2 msk olja i en stor gryta och fräs nötfärs tillsammans med löken.
  3. Lägg ner rotfrukterna och låt dem fräsa tillsammans med köttfärsen några minuter. Tillsätt tomatpuré, kinesisk soja, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Späd med vatten och lägg ner kycklingbuljong. Krydda med torkad oregano.
  4. Koka upp och låt soppan koka i 5 – 7 minuter.
  5. Tillsätt granarolopasta till soppan och låt koka ytterligare cirka 8 minuter tills pastan är klar. Häll ner gröna ärtor och låt dem koka med den sista minuten. Plocka blad av basilika och strö över soppan.
  6. Riv pecorino grovt eller hyvla remsor av kortsidan med en osthyvel och lägg upp i en skål.
  7. Servera soppan toppad med pecorino.

TIPS!

SMART BJUDMAT. Soppa kan enkelt göras i stor mängd, och är tacksam bjudmat. Tillbehör som nybakad baguette med smör och en god ost gör att soppan känns extra festlig.

I STÄLLET FÖR SELLERI. Vissa upplever att rotsellerins kraftiga, aromatiska smak är lite intensiv. Det går bra att ersätta den med den mildare persiljeroten eller palsternackan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0