MINESTRONE MED HYVLAD PECORINO
· 250 gram morötter
· 200 gram rotselleri
· 1 gul lök
· 500 gram nötfärs
· 4 msk tomatpuré
· ½ msk kinesisk soja
· 13 dl vatten
· 2 tärningar kycklingbuljong
· 1 msk torkad oregano
· 2 ½ dl granarolopasta
· 200 gram gröna ärter
· 100 gram pecorino
· ½ kruka basilika
· Olja
· Salt
· Svartpeppar
- Skala och tärna morötter och rotselleri i cirka 1 x 1 centimeter stora bitar. Ju mindre bitar desto kortare koktid.
- Finhacka gul lök. Hetta upp 2 msk olja i en stor gryta och fräs nötfärs tillsammans med löken.
- Lägg ner rotfrukterna och låt dem fräsa tillsammans med köttfärsen några minuter. Tillsätt tomatpuré, kinesisk soja, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Späd med vatten och lägg ner kycklingbuljong. Krydda med torkad oregano.
- Koka upp och låt soppan koka i 5 – 7 minuter.
- Tillsätt granarolopasta till soppan och låt koka ytterligare cirka 8 minuter tills pastan är klar. Häll ner gröna ärtor och låt dem koka med den sista minuten. Plocka blad av basilika och strö över soppan.
- Riv pecorino grovt eller hyvla remsor av kortsidan med en osthyvel och lägg upp i en skål.
- Servera soppan toppad med pecorino.
TIPS!
SMART BJUDMAT. Soppa kan enkelt göras i stor mängd, och är tacksam bjudmat. Tillbehör som nybakad baguette med smör och en god ost gör att soppan känns extra festlig.
I STÄLLET FÖR SELLERI. Vissa upplever att rotsellerins kraftiga, aromatiska smak är lite intensiv. Det går bra att ersätta den med den mildare persiljeroten eller palsternackan.