MANDELRULLE MED KOKOS OCH APELSIN
Mumsiga gotterullar som dessutom är perfekta små julklappar.
1 STOR ELLER 2 MINDRE
· 200 gram mandelmassa
· 10 torkade aprikoser
· 1 msk pressad saft av apelsin + 1 tsk rivet skal
· 1 msk apelsinlikör, t.ex. Grand Marnier
· 1 dl kokos
· 25 gram vit choklad
· 25 gram mörk choklad
· Syltade apelsinskal till dekoration
1. Riv mandelmassan och skär aprikoserna i mindre bitar. Rosta kokosen i en torr het stekpanna.
2. Blanda mandelmassan med aprikoser, likör, apelsinskal och apelsinsaft. Rulla ut till en längde och rulla i kokosen.
3. Smält den vita och den mörka chokladen var för sig direkt i en spritspåse eller i en liten skål och ringa den därefter över rullen. Dekorera med några syltade apelsinskal. Ställ in i kylen och låt stelna.