MAKRILL MED SÄLLSKAP I UGNEN

En färgsprakande fiskrätt som sprider ljuvliga aptitretande dofter i hela köket när man öppnat köksluckan.

4 PORTIONER

·         600 gram hel rensad makrill

·         4 rödlökar

·         6 stora tomater

·         8 mellanstora potatisar

·         2 små välskrubbade citroner i halvmånar

·         Några kvistar färsk rosmarin

·         Salt och peppar

·         1 dl vitt vin eller saften av en citron

·         ½ dl god olivolja

 

1.      Sätt ugnen på 250 grader.

2.      Skär makrillen över ryggen i minst 4 – 6 bitar.

3.      Skär löken i klyftor och skala vitlöken.

4.      Skiva tomaterna i tjocka skivor och potatisen i tunna skivor.

5.      Placera ut fisk och grönsaker tätt i en eldfast form. Stick ned rosmarin här och var, salta och peppra, slå på vin eller citronsaft i oljan.

6.      Sätt in i ugnen cirka 40 minuter eller tills fisken och grönsakerna känns klara.

7.      Servera ett gott bröd till att doppa i den goda såsen som bildas.

 

 

TIPS! Smaka av med salt och peppar står det ofta i recept. Vad menas egentligen? När rätten är färdig kan man ta en sked och smaka om rätten är tillräckligt salt eller om mer salt och eventuellt peppar behövs.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0