MACARONI N´CHEESE MED PANKOCRUNCH OCH PINJENÖTTER

Här används det japanska ströbröder panko för att ge pastagratängen ett riktigt frasigt täcke.

4 PERSONER

·         300 gram pasta

·         10 cm purjolök

·         1 förpackning färdig ostsås (4 dl)

·         1 dl vitt vin

·         150 gram lagrad riven ost, t.ex. cheddar

·         1 dl panko, asiatiskt ströbröd, eller vanligt ströbröd

·         50 gram pinjenötter

·         1 vitlöksklyfta

·         ½ dl finhackad persilja

·         Rumsvarmt smör

·         Salt, nymalen svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR:

 

1.      Sätt ugnen på 200 grader.

2.      Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

3.      Ansa och skär purjolöken i strimlor. Häll av pastan och blanda med den färdiga ostsåsen, vinet, den rivna osten och purjolöken. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.

4.      Häll i en smord ugnssäker form (cirka 20 x 30 cm) eller i 4 smorda ugnssäkra portionsformar.

5.      Rosta panko och pinjenötter gyllenbrunt i en stekpanna, rör då och då. Tillsätt pressad vitlök, persilja och 2 msk smör. Låt smöret smälta. Strö blandningen över pastan.

6.      Gratinera mitt i ugnen cirka 10 minuter, tills ytan är knaprig och fått fin färg. Servera med tomat- och haricots verts-salladen.

 

TOMAT- OCH HARICOTS VERTS-SALLAD

 

Koka 150 gram haricots verts mjuka i lättsaltat vatten, cirka 3 minuter. Skala och finhacka 1 schalottenlök. Dela 250 gram körsbärstomater i halvor. Häll av haricots vertsen och blanda med schalottenlök, tomater, 2 msk finhackad persilja, 2 msk olivolja och 1 msk vinäger. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0