LUSSEBULLAR 002
Kvarg gör lussebullarna extra saftiga.
- 50 gram jäst
- 100 gram Svenskt Smör
- 5 dl mjölk
- 250 gram Kesella kvarg
- 2 påsar saffran, 1 gram
- 1 ½ dl socker
- 1/1 tsk salt
- 17 dl vetemjöl
GARNERING:
- russin
PENSLING:
- 1 ägg
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37 grader. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 35 bitar och baka ut enkla lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa cirka 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5 – 8 minuter. Låt svalna på galler.
Kommentarer
Trackback