LÖK- OCH TOMATPAJ

 

Fräs löken långsamt så att de söta smakerna kommer fram.

 

6 – 8 BITAR.

 

BOTTEN

 

  • 150 gram kallt smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten

 

FYLLNING

 

  • 3 rödlökar (cirka 300 gram)
  • 2 gula lökar (cirka 200 gram)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 2 tomater
  • 150 gram riven cheddarost
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • Smör
  • Salt, peppar

 

GÖR SÅ HÄR:

 

  1. Skär smöret i mindre bitar. Blanda samman mjöl och smör till den smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (cirka 26 cm i diameter). Nagga bottnen med en gaffel. Ställ i kylen 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 20 minuter.
  5. Skala, halvera och skär röd och gul lök i skivor. Skala och finhacka vitlöken.
  6. Fräs röd och gul lök mjuka i 2 msk smör cirka 5 minuter. Krydda lökfräset med timjan, ½ tsk salt och 2 krm peppar.
  7. Skär tomaterna i skivor.
  8. Lägg lökfräset i pajskalet. Strö över osten. Lägg på tomatskivorna.
  9. Vispa upp äggen i en skål. Tillsätt mjölk och grädde. Häll stanningen över pajen.
  10. Grädda mitt i ugnen cirka 50 minuter tills äggstanningen har stannat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0