LÖJROMSGRAVAD STRÖMMING

·         400 gram strömmingsfiléer utan skinn

LAG:

·         1 dl ättika

·         2 dl socker

·         3 dl vatten

SÅS:

·         20 gram löjrom

·         3 dl créme fraiche

·         1 dl filmjölk

·         1 dl hackad gräslök

·         1 gul lök, hackad

·         1 vitlöksklyfta, hackad

·         Salt

·         Vitpeppar

 

1.      Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna.

2.      Häll den kalla lagen över strömmingen och låt den ligga i 1 – 2 dygn.

3.      Blanda créme fraiche, gräddfil, lök, vitlök, gräslök och löjrom. Smaka upp med salt och peppar. Vänd ner strömmingen i löjromsåsen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0