LINGONKOLA

Gräddigt sötsyrliga och underbart mjuksega. Vill man variera kan man byta ut lingonen mot jordgubbar, blåbär, vinbär eller favoritbär.

30 KOLOR

·         2 dl frysta och tinade lingon, 100 gram, eller färska vid säsong

·         1 ½ dl vispgrädde

·         2 ½ strösocker

·         1 msk ljus sirap

·         Neutral matolja till formen

 

1.      Klä en fyrkantig form, 15 x 15 centimeter, med bakplåtspapper, och smörj det gärna med lite matolja så att kolan inte klibbar fast.

2.      Mixa lingonen med stavmixer eller i matberedare. Blanda de mixade lingonen med grädde, strösocker och sirap i en vid, tjockbottnad kastrull.

3.      Låt koka upp och sedan sjuda på medelvärme tills termometern visar 122 grader. Kontrollera konsistensen genom att göra kulprov. Rör regelbundet. Häll upp i formen och låt stelna.

4.      Klipp kolan i fyrkantiga bitar och förvara i rumstemperatur.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0