LINGONGLASS

Man behöver inte glassmaskin, utan häller smeten direkt i formar. Sockermängden kan variera beroende på hur söt sylten är. Var inte snål med sockret, det är bland annat det som gör att konsistensen blir så bra. Spriten bidrar också till att glassen inte blir så isig.

8 PORTIONER

·         4 äggulor

·         ¾ - 1 dl rårörd lingonsylt

·         2 msk gin

·         1 dl turkisk yoghurt

·         3 dl vispgrädde

·         Italienska mandelskorpor

·         Lingon till garnering

 

 

 

1.      Vispa äggulor och socker tills det blir pösigt.

2.      Blanda ner lingonsylt, gin och yoghurt.

3.      Vispa grädden och vänd ner den i smeten.

4.      Häll smeten i portionsformar eller i en stor form, cirka 1 liter. Krossa skorporna i mortel och strö över lite smulor. Frys minst 4 timmar.

Doppa formarna i varmt vatten och lossa glassen med en kniv. Låt den stora formen stå cirka 30 minuter innan man serverar, och små formar något kortare tid. Vid serveringen garnera med resten av skorpsmulorna och några färska eller frysta lingon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0