LAXSALLAD MED ROMSÅS
4 PORTIONER
- 3 dl vit quinoa
- 2 dl frysta ärter
- ½ dl hackad färsk gräslök
- 1 msk olivolja
- Salt och svartpeppar
- 1 citron
- 1 paket sockerärter, cirka 150 gram
- 1 kruka sallad
- 500 gran varmrökt lax
ROMSÅS:
- 1 dl créme fraiche
- ½ dl majonnäs
- ½ burk kaviarmix
- 1 msk finhackad dill
- Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser. Ställ kallt.
- Koka quinoa enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet och lägg quinoan i en skål. Blanda ner de frysta ärterna, gräslök, olja, salt och peppar. Dela citronen och pressa ner saften. Blanda om.
- Koka sockerärterna i några sekunder och häll av vattnet. Lägg sallad på ett serveringsfat och lägg på quionoasalladen. Toppa med sockerärter och varmrökt lax. Servera med romsåsen.
Kommentarer
Trackback