LAXLASAGNE MED FETAOST
Fetaost blandas med keso, och lax med krossade tomater – sedan är det bara att varva.
4 – 6 PERSONER
· 400 gram skinn- och benfri laxfilé
· 400 gram fryst bladspenat
· 150 gram fetaost
· 500 gram keso
· 2 vitlöksklyftor
· 1 burk krossade tomater med örter (400 gram)
· ½ dl vitt vin
· Cirka 9 lasagneplattor
· Olja
· Salt, vitpeppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tina spenaten enligt anvisning på förpackningen. Pressa ut vätskan ur spenaten.
3. Blanda spenaten med smulad, fetaost, keso och pressad vitlök. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
4. Skär laxen i cirka 2 centimeter stora bitar och blanda med krossade tomater, vitt vin och ½ tsk salt.
5. Lägg ut hälften av spenatröran i en oljad ugnssäker form, cirka 20 x 30 centimeter. Varva sedan lasagneplattor och laxröra och avsluta med resten av spenatröran.
6. Grädda lasagnen mitt i ugnen cirka 30 minuter. Låt stå och vila cirka 10 minuter. Servera gärna med en tomatsallad.