LAXLASAGNE MED FETAOST

Fetaost blandas med keso, och lax med krossade tomater – sedan är det bara att varva.

4 – 6 PERSONER

·         400 gram skinn- och benfri laxfilé

·         400 gram fryst bladspenat

·         150 gram fetaost

·         500 gram keso

·         2 vitlöksklyftor

·         1 burk krossade tomater med örter (400 gram)

·         ½ dl vitt vin

·         Cirka 9 lasagneplattor

·         Olja

·         Salt, vitpeppar

GÖR SÅ HÄR:

1.      Sätt ugnen på 225 grader.

2.      Tina spenaten enligt anvisning på förpackningen. Pressa ut vätskan ur spenaten.

3.      Blanda spenaten med smulad, fetaost, keso och pressad vitlök. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar.

4.      Skär laxen i cirka 2 centimeter stora bitar och blanda med krossade tomater, vitt vin och ½ tsk salt.

5.      Lägg ut hälften av spenatröran i en oljad ugnssäker form, cirka 20 x 30 centimeter. Varva sedan lasagneplattor och laxröra och avsluta med resten av spenatröran.

6.      Grädda lasagnen mitt i ugnen cirka 30 minuter. Låt stå och vila cirka 10 minuter. Servera gärna med en tomatsallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0