LAXFÄRSERAD RÖDSPÄTTAFILÉ I VITVINSSÅS
- 6 rödspättafiléer, 700 gram
- 250 gram laxfilé
- 1 krm salt
- ½ krm vitpeppar
- 1 ägg
- ½ dl vispgrädde
SÅS:
- 2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
- 1 schalottenlök
- 2 msk fiskfond
- 3 dl vispgrädde
- ½ - 1 krm kajennpeppar
- 2 msk Maizena redning för ljusa såser
GARNERING:
- Räkor
- Löjrom
- Gräslök
- Skölj och dela rödspättafiléerna på längden. Lägg laxen i en matberedare och finfördela den. Tillsätt salt, peppar, ägg och späd med grädde. Kör i matberedaren tills färsen är slät.
- Blanda vitt vin, skalad finhackad schalottenlök, fiskfond och grädde i en traktörpanna och låt koka ett par minuter.
- Lägg fiskfiléerna på en skärbräda. Salta och peppra. Klicka ut färsen, cirka 2 msk på varje filé. Rulla ihop filéerna från huvudsidan så att stjärtbiten kommer ytterst. Ställ rullarna i traktörpannan. Sjud fisken i 7 – 10 minuter under lock till fisken är vit och ogenomskinlig. Ta upp fisken och lägg den på ett fat.
- Smaka av såsen med kajennpeppar. Red med Maizena redning.
- Garnera fiskrullarna med räkor, löjrom och gräslök. Klipp gärna i lite gräslök i såsen. Servera med pressad potatis och nykokta sockerärter.
Kommentarer
Trackback