LAXFÄRSERAD RÖDSPÄTTAFILÉ I VITVINSSÅS

  • 6 rödspättafiléer, 700 gram
  • 250 gram laxfilé
  • 1 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • ½ dl vispgrädde

 

SÅS:

 

  • 2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk fiskfond
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ - 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk Maizena redning för ljusa såser

 

GARNERING:

 

  • Räkor
  • Löjrom
  • Gräslök

 

 

  1. Skölj och dela rödspättafiléerna på längden. Lägg laxen i en matberedare och finfördela den. Tillsätt salt, peppar, ägg och späd med grädde. Kör i matberedaren tills färsen är slät.
  2. Blanda vitt vin, skalad finhackad schalottenlök, fiskfond och grädde i en traktörpanna och låt koka ett par minuter.
  3. Lägg fiskfiléerna på en skärbräda. Salta och peppra. Klicka ut färsen, cirka 2 msk på varje filé. Rulla ihop filéerna från huvudsidan så att stjärtbiten kommer ytterst. Ställ rullarna i traktörpannan. Sjud fisken i 7 – 10 minuter under lock till fisken är vit och ogenomskinlig. Ta upp fisken och lägg den på ett fat.
  4. Smaka av såsen med kajennpeppar. Red med Maizena redning.
  5. Garnera fiskrullarna med räkor, löjrom och gräslök. Klipp gärna i lite gräslök i såsen. Servera med pressad potatis och nykokta sockerärter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0