LAXCARPACCIO MED FLÄDER

Med len, grovkornig senapskräm och betor blir denna lax en succé på julbordet.

 

  • 300 gram skinn- och benfri lax, mittbiten
  • 2 msk Hallands fläder eller koncentrerad fläderblomsaft
  • Rivet skal och saft av ½ citron
  • 1 krm strösocker
  • 2 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 2 betor, gärna olika färg
  • Dillkvistar

 

 

SENAPSKRÄM

 

  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 msk hackad dill
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

 

 

Låt laxen ligga i frys minst 24 timmar. Rör samman ingredienserna till senapskrämen. Skala och skiva eller strimla betorna tunt och lägg i kallt vatten så de blir krispiga. Halvtina laxen och skär den i tunna skivor. Lägg skivorna på ett stort fat. Blanda fläderdryck, citronskal och –saft, strösocker, salt och svartpeppar och häll det över laxen. Klicka på senapskrämen mellan skivorna och garnera med betor och plockad dill.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0