LAX MED TERIYAKISÅS OCH NUDLAR
Underbart god lax, använd gärna japanska nudlar som tillbehör som är lite större än de vanliga snabbnudlarna.
4 PORTIONER
· 600 gram laxfilé
· 1 msk neutral olja
MARINAD:
· 1 dl japansk soja
· 1 dl vatten
· 2 msk neutral olja
· 1 msk riven färsk ingefära
· 1 msk balsamvinäger
· 1 msk farinsocker eller vanligt socker
· 2 hackade vitlöksklyftor
· Gröna pumpakärnor och örtkryddor och örtkryddor att strö över fisken
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smörj en eldfast form med oljan, dela laxen i 4 bitar och lägg i formen.
3. Blanda till marinaden och häll den över laxen. Ställ i kylen cirka 1 timme, ös då och då.
4. Ta ut formen minst 1 timme innan den sätts in i ugnen. Annars kan formen spricka och fisken släpper vätska och blir torr.
5. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter eller tills fisken känns klar. Strö över pumpakärnor och örtkryddor.