LAX MED TERIYAKISÅS OCH NUDLAR

Underbart god lax, använd gärna japanska nudlar som tillbehör som är lite större än de vanliga snabbnudlarna.

4 PORTIONER

·         600 gram laxfilé

·         1 msk neutral olja

MARINAD:

·         1 dl japansk soja

·         1 dl vatten

·         2 msk neutral olja

·         1 msk riven färsk ingefära

·         1 msk balsamvinäger

·         1 msk farinsocker eller vanligt socker

·         2 hackade vitlöksklyftor

·         Gröna pumpakärnor och örtkryddor och örtkryddor att strö över fisken

 

1.      Sätt ugnen på 225 grader.

2.      Smörj en eldfast form med oljan, dela laxen i 4 bitar och lägg i formen.

3.      Blanda till marinaden och häll den över laxen. Ställ i kylen cirka 1 timme, ös då och då.

4.      Ta ut formen minst 1 timme innan den sätts in i ugnen. Annars kan formen spricka och fisken släpper vätska och blir torr.

5.      Sätt in i ugnen cirka 30 minuter eller tills fisken känns klar. Strö över pumpakärnor och örtkryddor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0