LÄTTRIMMAD LAX MED PEPPARROT
En fantastisk lax i sås med svenska smaker. Rimmad blir den extra saftig och fin.
- 600 gram skinn- och benfri laxfilé¨
- 1 liter vatten
- 4 msk salt
- 2 msk socker
- 2 ½ dl mellangrädde
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl hackad dill
- 1 tsk pressad citron
- 4 msk riven pepparrot
- Dillkvistar
Lägg laxen i en ugnssäker form. Blanda vatten, salt och socker och häll i formen, lagen ska täcka laxen. Låt ligga 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp laxen och häll bort lagen. Blanda grädde, peppar, dill och citronsaft i formen. Lägg i laxen. Tillaga i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Strö över pepparrot och dillkvistar. Servera med kokta grönsaker och pressad potatis.
Kommentarer
Trackback