LÄTTRIMMAD LAX MED PEPPARROT

En fantastisk lax i sås med svenska smaker. Rimmad blir den extra saftig och fin.

 

  • 600 gram skinn- och benfri laxfilé¨
  • 1 liter vatten
  • 4 msk salt
  • 2 msk socker
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl hackad dill
  • 1 tsk pressad citron
  • 4 msk riven pepparrot
  • Dillkvistar

 

Lägg laxen i en ugnssäker form. Blanda vatten, salt och socker och häll i formen, lagen ska täcka laxen. Låt ligga 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp laxen och häll bort lagen. Blanda grädde, peppar, dill och citronsaft i formen. Lägg i laxen. Tillaga i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Strö över pepparrot och dillkvistar. Servera med kokta grönsaker och pressad potatis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0