KYCKLINGVINGAR MED SAFFRAN OCH CHILI

Laga gärna i förväg och värm lätt vid servering.

6 – 8 PERSONER

·         1 kilo kycklingvingar

·         1 chilifrukt (t.ex. spansk peppar)

·         2 vitlöksklyftor

·         1 paket saffran (1/2 gram)

·         2 dl naturell yoghurt (3 %)

·         1 apelsin

·         Salt

GÖR SÅ HÄR:

1.      Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.

2.      Rör ut saffranet i yoghurten i en stor bunke. Blanda i chili, vitlök och ¾ tsk salt.

3.      Lägg i kycklingvingarna och låt marinera minst 2 timmar eller över natten i kylen.

4.      Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingvingarna i en stor ugnsform och stek cirka 20 minuter i ugnen. KAN FÖRBEREDAS HIT. Värm i 150 grader cirka 10 minuter före servering.

5.      Skär apelsinen i klyftor. Lägg upp kycklingvingarna på ett vackert fat och garnera med apelsinklyftorna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0