KYCKLINGVINGAR MED SAFFRAN OCH CHILI
Laga gärna i förväg och värm lätt vid servering.
6 – 8 PERSONER
· 1 kilo kycklingvingar
· 1 chilifrukt (t.ex. spansk peppar)
· 2 vitlöksklyftor
· 1 paket saffran (1/2 gram)
· 2 dl naturell yoghurt (3 %)
· 1 apelsin
· Salt
GÖR SÅ HÄR:
1. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.
2. Rör ut saffranet i yoghurten i en stor bunke. Blanda i chili, vitlök och ¾ tsk salt.
3. Lägg i kycklingvingarna och låt marinera minst 2 timmar eller över natten i kylen.
4. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingvingarna i en stor ugnsform och stek cirka 20 minuter i ugnen. KAN FÖRBEREDAS HIT. Värm i 150 grader cirka 10 minuter före servering.
5. Skär apelsinen i klyftor. Lägg upp kycklingvingarna på ett vackert fat och garnera med apelsinklyftorna.