KYCKLINGLÅDA
· 4 kycklinglår
· 4 dl ris
· 8 dl kycklingbuljong
· 1 aubergine
· 1 zucchini
· 1 rödlök
· 2 tomater
· 1 chili
· 1 riven vitlöksklyfta
· 1 msk curry
· Salt
· Peppar
· Matolja
TILL GARNERING
· Hackad persilja
· Plockad körvel
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Salta och peppra kycklinglåren och stek gyllenbruna.
3. Skär aubergine, rödlök och zucchini i tunna skivor, salta och peppra och stek gyllenbruna med olja.
4. Blanda de stekta grönsakerna med vitlök, chili, curry, riset och lägg allt i en ugnsform. Salta och peppra.
5. Slå buljong över och lägg i kycklingklubborna. Dela tomaterna på mitten och lägg u ugnsformen. Täck med folie och stek i ugnen i 30 minuter.
6. Lyft sedan bort foliet och stek ytterligare i 5 minuter. Toppa med örter.