KYCKLINGBURGARE MED HAMBURGERBRÖD OCH FRUKTSPETT
Kyckling som färs är inte så vanligt, men det är värt det lilla extra arbetet att ta fram hushållsassistenten och mala egen färs.
SEX PERSONER
· 1 kilo kycklingfilé
· 1 rödlök
· 2 morötter
· 1 fänkål
· 2 vitlöksklyftor
· ½ röd chili
· 1 lime, skal + saft
· 4 msk smör
· Blandade frukter och gurka till spett
1. Värm ugnen till 160 grader. Mal kycklingen till färs.
2. Mixa morötter, fänkål och rödlök i en matberedare. Hacka chili och vitlök fint. Tänk på att inte få med några frön från chilin.
3. Riv skalet av limefrukten och pressa ur saften. Blanda ner allt i kycklingfärsen. Tillsätt eventuellt lite vatten så att smeten blir lagom lös. Salta och peppra.
4. Forma färsen till 6 biffar. Bryn biffarna i en stekpanna med smör cirka 3 minuter per sida. Baka färdigt i ugnen till en innertemperatur på cirka 60 grader, 15 – 20 minuter.
SPETT:
1. Tärna frukterna och trä upp på ett grillspett. Skiva gurkan på längden och lägg i en skål. Salta lätt och låt dra i cirka 10 minuter. Skölj i kallt vatten och servera tillsammans med kycklingburgarna.