KYCKLINGBURGARE MED HAMBURGERBRÖD OCH FRUKTSPETT

Kyckling som färs är inte så vanligt, men det är värt det lilla extra arbetet att ta fram hushållsassistenten och mala egen färs.

SEX PERSONER

·         1 kilo kycklingfilé

·         1 rödlök

·         2 morötter

·         1 fänkål

·         2 vitlöksklyftor

·         ½ röd chili

·         1 lime, skal + saft

·         4 msk smör

·         Blandade frukter och gurka till spett

 

 

1.      Värm ugnen till 160 grader. Mal kycklingen till färs.

2.      Mixa morötter, fänkål och rödlök i en matberedare. Hacka chili och vitlök fint. Tänk på att inte få med några frön från chilin.

3.      Riv skalet av limefrukten och pressa ur saften. Blanda ner allt i kycklingfärsen. Tillsätt eventuellt lite vatten så att smeten blir lagom lös. Salta och peppra.

4.      Forma färsen till 6 biffar. Bryn biffarna i en stekpanna med smör cirka 3 minuter per sida. Baka färdigt i ugnen till en innertemperatur på cirka 60 grader, 15 – 20 minuter.

 

SPETT:

 

1.      Tärna frukterna och trä upp på ett grillspett. Skiva gurkan på längden och lägg i en skål. Salta lätt och låt dra i cirka 10 minuter. Skölj i kallt vatten och servera tillsammans med kycklingburgarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0