KRYDDIG SAFFRANS- OCH CHOKLADKAKA

·         200 gram smör

·         3 dl strösocker

·         2 ägg

·         ½ gram saffran + 1 sockerbit

·         4 dl vetemjöl

·         2 tsk bakpulver

·         1 tsk kanel

·         1 tsk kardemumma

·         150 gram mörk choklad

·         1 ½ dl mjölk

GARNERING:

·         150 gram mörk choklad

·         25 gram vit choklad

SERVERING:

·         Vispad grädde

 

1.      Rör smör och socker mjukt i en bunke. Tillsätt äggen ett i taget.

2.      Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel. Blanda saffran, vetemjöl, bakpulver, kanel och kardemumma i en skål.

3.      Hacka chokladen grovt. Tillsätt mjölblandningen, chokladen och mjölken till äggsmeten.

4.      Bred ut smeten i en smord och bröad rund sockerkaksform, 21 centimeter i diameter.

5.      Grädda kakan långt ner i ugnen i 175 grader i 50 – 60 minuter. Låt kakan svalna något. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt den kallna.

6.      Smält den mörka chokladen över vattenbad och bred den ovanpå kakan och hyvla över den vita chokladen.

7.      Servera kakan med vispad grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0