KRYDDIG LINGONKAKA
Stött kardemumma, ingefära och kanel kryddar kakan. Servera med grädde och rårörda lingon.
CIRKA 12 BITAR
- 50 gram smör
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 1 dl rårörda lingon
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 2 tsk kardemummakärnor
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk malen ingefära
- Smör och ströbröd till formen
- Vispad grädde och rårörda lingon till servering
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Smörj och bröa en ugnssäker form (cirka 20 x 30 cm).
- Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt rårörda lingon, grädde, mjölk och smör till äggvispet och blanda ihop snabbt.
- Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och ingefära. Blanda ner i äggvispet och rör snabbt ihop till en smet.
- Häll smeten u formen. Ställ in i ugnen cirka 35 minuter, kontrollera med provsticka att den är färdig. Skär i bitar och servera med vispad grädde och rårörda lingon.
Kommentarer
Trackback