KRYDDIG LINGONKAKA

Stött kardemumma, ingefära och kanel kryddar kakan. Servera med grädde och rårörda lingon.

 

CIRKA 12 BITAR

 

  • 50 gram smör
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • Smör och ströbröd till formen
  • Vispad grädde och rårörda lingon till servering

 

GÖR SÅ HÄR:

 

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Smörj och bröa en ugnssäker form (cirka 20 x 30 cm).
  2. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt rårörda lingon, grädde, mjölk och smör till äggvispet och blanda ihop snabbt.
  3. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och ingefära. Blanda ner i äggvispet och rör snabbt ihop till en smet.
  4. Häll smeten u formen. Ställ in i ugnen cirka 35 minuter, kontrollera med provsticka att den är färdig. Skär i bitar och servera med vispad grädde och rårörda lingon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0