KRONÄRTSKOCKSMOS

Kronärtskocka och parmesan ger ljuvlig smak – ett riktigt lyxmos.

 

4 PORTIONER

 

  • 4 potatisar (cirka 350 gram)
  • 1 burk kronärtskocksbottnar (390 gram)
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 100 gram riven parmesan
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar

 

GÖR SÅ HÄR:

 

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  2. Häll av och hacka kronärtskockorna grovt. Mixa kronärtskocka, persilja, parmesan och olja till ett mos med stavmixer eller i matberedare.
  3. Pressa potatisen genom en potatispress och rör ihop med kronärtskockspurén.
  4. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0