KRÄMIG PASTA MED KYCKLING OCH GRÖNT
Både snabbt och lyxigt – perfekt att bjuda på en fredagskväll.
4 PERSONER
· Koka 300 gram pasta enligt anvisning på förpackningen. Skär 300 gram kycklingfilé i strimlor. Skala och skär 2 vitlöksklyftor i skivor. Skala och strimla 1 gul lök samt ½ purjolök. Strimla 1 ask sockerärter (150 gram).
· Blanda kycklingen med 1 msk grillkrydda. Stek den 1 msk olivolja i en stekpanna cirka 3 minuter. Tillsätt vitlöken och 2 msk färsk, finhackad rosmarin. Fräs ytterligare någon minut tills kycklingen är klar. Ta upp och lägg det på en tallrik.
· Fräs det strimlade i 2 – 3 minuter i 2 msk olivolja.
· Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt 2 dl créme fraiche och värm försiktigt.
· Blanda i grönsaksfräset, kycklingen och 1 påse babyspenat (65 gram). Krydda med svartpeppar. Garnera med lite hyvlad parmesan.