KÖTTFONDUE MED MUSTIG BULJONG
BULJONG:
· 1 gul lök
· 2 vitlöksklyftor
· 1 msk olja
· ½ tsk timjan
· 1 dl vitt vin
· 1 ½ liter köttbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
· 4 msk ljus soja
· 2 lagerblad
1. Skala och hacka lök och vitlök, fräs den mjuk i oljan tillsammans med timjan.
2. Häll på vinet och låt koka någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna och koka cirka 10 minuter.
TILL SERVERING:
Kött
600 gram kött t.ex. filé eller entrecote, skuret i kuber.
Såser
Aioli, chilibearnaise, tzatziki, harrissa, pesto, rhodeisland, magngosalsa, salsa, verde.
Grönsaker
Svamp, broccoli, sparris, lök, paprika, blomkål skuret i bitar.
Tillbehör
Bakad potatis, sallad, rostad klyftpotatis, gnocchi, gratäng.
Kommentarer
Trackback