KÖTTFONDUE MED MUSTIG BULJONG

BULJONG:

·         1 gul lök

·         2 vitlöksklyftor

·         1 msk olja

·         ½ tsk timjan

·         1 dl vitt vin

·         1 ½ liter köttbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)

·         4 msk ljus soja

·         2 lagerblad

 

1.      Skala och hacka lök och vitlök, fräs den mjuk i oljan tillsammans med timjan.

2.      Häll på vinet och låt koka någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna och koka cirka 10 minuter.

TILL SERVERING:

Kött

600 gram kött t.ex. filé eller entrecote, skuret i kuber.

Såser

Aioli, chilibearnaise, tzatziki, harrissa, pesto, rhodeisland, magngosalsa, salsa, verde.

Grönsaker

Svamp, broccoli, sparris, lök, paprika, blomkål skuret i bitar.

Tillbehör

Bakad potatis, sallad, rostad klyftpotatis, gnocchi, gratäng.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0