KÖTTBULLAR
· 2 dl mjölk
· 1 dl vispgrädde
· 1 ½ dl ströbröd
· 1 kilo blandfärs
· 1 ½ dl riven gul lök
· 2 ägg
· Salt och nymalen vitpeppar
· ½ tsk socker
· Smör eller margarin
1. Blanda mjölk, grädde och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, lök, ägg, 2 tsk salt, 3 krm vitpeppar och socker i ströbrödsblandningen. Arbeta färsen smidig.
2. Skölj händerna med kallt vatten och forma små fina köttbullar. Stek några i taget i matfett, skaka pannan då och då så att köttbullarna rullar runt och håller sig runda.
GOTT! För julsmak på köttbullarna, tillsätt 2 krm kryddpeppar och 2 msk senap. För italiensk smak på köttbullarna, smaksätt med vitlök, rivet citronskal och basilika.