KÖTTBULLAR

·         2 dl mjölk

·         1 dl vispgrädde

·         1 ½ dl ströbröd

·         1 kilo blandfärs

·         1 ½ dl riven gul lök

·         2 ägg

·         Salt och nymalen vitpeppar

·         ½ tsk socker

·         Smör eller margarin

 

1.      Blanda mjölk, grädde och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, lök, ägg, 2 tsk salt, 3 krm vitpeppar och socker i ströbrödsblandningen. Arbeta färsen smidig.

2.      Skölj händerna med kallt vatten och forma små fina köttbullar. Stek några i taget i matfett, skaka pannan då och då så att köttbullarna rullar runt och håller sig runda.

 

GOTT! För julsmak på köttbullarna, tillsätt 2 krm kryddpeppar och 2 msk senap. För italiensk smak på köttbullarna, smaksätt med vitlök, rivet citronskal och basilika.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0