KÖTTBULLAR MED ANSJOVIS

·         ½ dl ströbröd

·         1 ½ dl gräddmjölk (lika delar grädde och mjölk)

·         1 liten gul lök

·         1 msk smör

·         ½ tsk timjan

·         ½ kilo blandfärs

·         1 ägg

·         5 ansjovisfiléer hackade

·         1 msk ansjovisspad

·         1 tsk skånsk senap

·         1 ½ tsk salt

·         Vitpeppar

·         Låt ströbrödet svälla i gräddmjölken

 

1.      Skala och finhacka löken och stek den mjuk i smör tillsammans med timjan.

2.      Rör ihop alla ingredienser till köttbullssmeten. Stek en provköttbulle i smör på medelhög värme och smaka av, om det behövs mer salt eller peppar.

3.      Rulla medelstora köttbullar och stek dem i smör på medelhög värme.

4.      Servera gärna med rårörda lingon smaksatta med lite konjak.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0