KÖTTBULLAR MED ANSJOVIS
· ½ dl ströbröd
· 1 ½ dl gräddmjölk (lika delar grädde och mjölk)
· 1 liten gul lök
· 1 msk smör
· ½ tsk timjan
· ½ kilo blandfärs
· 1 ägg
· 5 ansjovisfiléer hackade
· 1 msk ansjovisspad
· 1 tsk skånsk senap
· 1 ½ tsk salt
· Vitpeppar
· Låt ströbrödet svälla i gräddmjölken
1. Skala och finhacka löken och stek den mjuk i smör tillsammans med timjan.
2. Rör ihop alla ingredienser till köttbullssmeten. Stek en provköttbulle i smör på medelhög värme och smaka av, om det behövs mer salt eller peppar.
3. Rulla medelstora köttbullar och stek dem i smör på medelhög värme.
4. Servera gärna med rårörda lingon smaksatta med lite konjak.
Kommentarer
Trackback