KORV- OCH BACONPANNKAKA
4 PORTIONER
- 1 paket bacon, 150 gram
- 1 paket korvar t.ex. Stockholmare eller Cabanoss, cirka 150 gram
- 50 gram smör
- 8 ägg
- 1 ½ dl vispgrädde
- 1 burk naturell keso á 250 gram
- 2 dl riven ost
- sätt ugnen på 250 grader. Skär bacon och korv i små bitar. Lägg på en klick smör i en långpanna med höga kanter. Sätt in i ugnen tills smöret smälter. Fördela fläskbitarna över smöret och stek i ugnen i cirka 10 minuter.
- Vispa upp ägg i en bunke och tillsätt grädde, keso och riven ost. Blanda ned salt och peppar och häll smeten i långpannan. Grädda i cirka 30 minuter.
TIPS! Korv- och baconpannkaka är perfekt att ha med i matlådan. Goda både kalla och varma.
Kommentarer
Trackback