KORNGRYN MED SAFFRANSKOKTA PERSILJERÖTTER

Korngryn, Sveriges svar på ris, blir en vegetarisk favorit med rotfrukter.

 

  • 2dl korngryn
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 500 gram persiljerötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör- och rapsolja
  • ½ paket saffran, 0,25 gram
  • ½ tsk salt
  • 2 dl God Morgon apelsinjuice
  • 150 gram Kvibille Herrgård
  • 1 dl hackad persilja

 

HASSELNÖTSÅS:

 

  • 2 dl turkisk meze matyoghurt
  • ½ dl hackade hasselnötter
  • 2 krm salt

 

Koka grynen i buljongen 35 – 40 minuter. Skala och dela rötterna. Skala och hacka vitlöken. Fräs det i smör- och rapsolja 2 – 3 minuter. Tillsätt saffran, salt och juice. Låt koka sakta under lock 5 – 10 minuter. Häll av grynen och spola dem i kallt vatten. Blanda med nötterna och låt det bli varmt. Skär osten i bitar, strö över den och persiljan. Rör ihop såsen och servera den till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0