KORNGRYN MED SAFFRANSKOKTA PERSILJERÖTTER
Korngryn, Sveriges svar på ris, blir en vegetarisk favorit med rotfrukter.
- 2dl korngryn
- 1 liter grönsaksbuljong
- 500 gram persiljerötter
- 2 vitlöksklyftor
- Smör- och rapsolja
- ½ paket saffran, 0,25 gram
- ½ tsk salt
- 2 dl God Morgon apelsinjuice
- 150 gram Kvibille Herrgård
- 1 dl hackad persilja
HASSELNÖTSÅS:
- 2 dl turkisk meze matyoghurt
- ½ dl hackade hasselnötter
- 2 krm salt
Koka grynen i buljongen 35 – 40 minuter. Skala och dela rötterna. Skala och hacka vitlöken. Fräs det i smör- och rapsolja 2 – 3 minuter. Tillsätt saffran, salt och juice. Låt koka sakta under lock 5 – 10 minuter. Häll av grynen och spola dem i kallt vatten. Blanda med nötterna och låt det bli varmt. Skär osten i bitar, strö över den och persiljan. Rör ihop såsen och servera den till.
Kommentarer
Trackback