KOKOSTOPPAR MED SAFFRAN OCH APELSIN

20 STYCKEN

·         50 gram smör eller margarin

·         ½ gram saffran

·         ½ apelsin, rivet skal

·         2 ägg

·         1 ½ dl strösocker

·         200 gram kokos

 

1.      Sätt ugnen på 150 grader.

2.      Smält matfettet. Stöt saffranet med en mortelstöt i påsen. Blanda ner saffran och apelsinskal i matfettet och låt svalna.

3.      Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kokos och matfettet. Låt smeten svälla cirka 10 minuter.

4.      Klicka ut smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.

5.      Grädda mitt i ugnen 20 – 25 minuter.

 

GOTT! Mer bett i kakan? Byt ut apelsinskalet mot lime eller citron.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0