KNÄCKKLUBBOR

För att få lite variation kan man fylla hälften av smeten i knäckformar och hälften i små pappersstrutar och sticka ner cocktailpinnar, så har man fina knäckklubbor.

8 – 10 KLUBBOR OCH 25 SMÅ KNÄCK

·         ¾ dl flagad eller hackad mandel, 50 gram

·         2 dl vispgrädde

·         2 dl ljus sirap, 280 gram

·         2 dl strösocker

 

1.      Smula sönder mandeln lite.

2.      Koka upp vispgrädde, sirap och socker i en vid, tjockbottnad kastrull. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda på medelvarm platta tills knäcken har nått 122 grader eller håller för ett starkt kulprov. Rör om i smeten då och då och placera under tiden knäckformar på en bricka.

3.      Dra kastrullen från plattan och rör ner mandeln.

4.      Klicka ut knäcken i formarna och låt svalna. Vill man göra klubbor viker man till små strutar av smörgåspapper, fäster med en häftklammer och placerar dem i små glas. Tryck ner små cocktailpinnar i strutarna. Förvara sedan i kylskåp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0