KNÄCKEBRÖD

·         20 gram jäst

·         4 dl vatten

·         1 msk mörk sirap

·         1 tsk salt

·         ½ msk brödkryddor

·         3 dl grovt rågmjöl

·         3 dl vetemjöl

·         1 dl rågsikt

 

1.      Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sirap, salt och brödkryddorna. Arbeta in rågmjölet/rågsikten och det mesta av vetemjölet. Låt jäsa under duk en timme.

2.      Dela degen i 5 delar och kavla ut till tunna kakor. Man kan också använda en rutmönstrad kavel mot slutet för att få fint mönster, eller nagga kakorna med en gaffel.

3.      Grädda på mjölat bakplåtspapper i 200 grader i cirka 10 – 20 minuter, Kakorna ska bli hårda men inte för bruna. Låt svalna på galler. Förvaras i burk med tätt lock.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0