KLADDKAKA
Sätt ugnen 175 grader. Smält 200 gram smör och låt svalna. Rör hastigt ner 4 dl socker, 2 dl kakao, 2 tsk vaniljsocker, 1 ½ krm salt och 4 ägg, ett åt gången. Tillsätt 2 ½ dl vetemjöl och rör hastigt till en slät smet. Häll smeten i en smord form (22 centimeter i diameter). Grädda i mitten av ugnen 15 – 18 minuter.
LIMETOPPING: Blanda 100 gram färskost av philadelphiatyp, 1 ½ dl florsocker, 1 dl riven kokos, rivet skal och juice av 1 lime och 50 gram riven vit choklad. Bred över kakan och strö över med rivet limeskal.
KAFFETOPPING: Blanda 50 gram smält smör med 1 msk kakao, 2 msk vaniljsocker, 3 dl florsocker och 3 msk starkt kaffe. Låt svalna lite. Bred över kakan, toppa med nonstops.
NÖTTOPPING: Smält 100 gram nougat. Bred över kakan. Strö över 50 gram salta, rostade nötter, t.ex. pistasch.