KLADDKAKA MED MINTKROSS

Mint och choklad är en fin kombination. Den segmjuka kladdkakan har fått ett knapertäcke av krossade mintkarameller. Man kan också grädda i mazarinformar av aluminiumfolie.

·         100 gram smör

·         2 dl socker

·         ¾ dl kakao

·         1 tsk vaniljsocker

·         2 dl vetemjöl

·         2 stora ägg

·         100 gram mint- och chokladkarameller

TILLBEHÖR:

·         Lättvispad grädde

 

1.      Sätt ugnen på 200 grader.

2.      Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något.

3.      Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl och blanda samman. Tillsätt äggen och rör till en slät smet.

4.      Fördela smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.

5.      Grädda mitt i ugnen 10 minuter, om du gör i portionsformar gäller 5 minuter. Krossa karamellerna och strö över dom. Fortsätt grädda ytterligare 5 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0