KLADDKAKA MED MINTKROSS
Mint och choklad är en fin kombination. Den segmjuka kladdkakan har fått ett knapertäcke av krossade mintkarameller. Man kan också grädda i mazarinformar av aluminiumfolie.
· 100 gram smör
· 2 dl socker
· ¾ dl kakao
· 1 tsk vaniljsocker
· 2 dl vetemjöl
· 2 stora ägg
· 100 gram mint- och chokladkarameller
TILLBEHÖR:
· Lättvispad grädde
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något.
3. Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl och blanda samman. Tillsätt äggen och rör till en slät smet.
4. Fördela smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.
5. Grädda mitt i ugnen 10 minuter, om du gör i portionsformar gäller 5 minuter. Krossa karamellerna och strö över dom. Fortsätt grädda ytterligare 5 minuter.