KANELROSTADE ROTFRUKTER

Svenska rotfrukter med angenäm kanelsmak. Strö på lite chiliflingor om man vill ha lite hetta också.

 

  • 8 potatisar
  • 8 morötter
  • 4 palsternackor
  • 2 msk olja
  • 1 msk kanel
  • Örtsalt

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala rotfrukterna och skär i bitar. Droppa över olja. Pudra över lite kanel samt rikligt med örtsalt.
  3. Baka i ugn 45 minuter eller tills rotfrukterna fått gyllene färg.

 

Palsternackan är söt och lite nötig i smaken. Utmärkt att göra egna chips av:

Skär skivor på mandolin. Lägg på bakplåtspapper, skvätt på lite olja, salta. Sätt in i ugnen på 200 grader. Bakas i cirka 30 minuter, gärna tillsammans med andra rotfruktsskivor!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0