KANEL- OCH ÄPPELRIMMAD HJORTSADEL

·         300 gram urbenad hjortsadel

·         1 dl äppeljuice

·         Salt

·         Svartpeppar

·         2 kanelstänger

·         Olja och smör, att steka i

·         1 msk hackad persilja

·         50 gram torkade äpplen

 

1.      Putsa hjortsadeln och gnid in köttet med äppeljuice, salt och peppar. Låt köttet stå och dra i cirka 1 timme.

2.      Krossa kanelstängerna, sätt på en stekpanna med lite olja och låt den bli varm. Lägg i den krossade kanelen och köttet. Bryn köttet runtom, tillsätt lite smör i pannan och ös köttet med fettet.

3.      Ställ köttet i ugn, 170 grader och stek till en innertemperatur på 52 grader. Låt köttet vila och svalna av. Skiva upp hjorten. Hackade torkade äpplen och persiljan fint. Strö över hjorten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0