KANEL- OCH ÄPPELRIMMAD HJORTSADEL
· 300 gram urbenad hjortsadel
· 1 dl äppeljuice
· Salt
· Svartpeppar
· 2 kanelstänger
· Olja och smör, att steka i
· 1 msk hackad persilja
· 50 gram torkade äpplen
1. Putsa hjortsadeln och gnid in köttet med äppeljuice, salt och peppar. Låt köttet stå och dra i cirka 1 timme.
2. Krossa kanelstängerna, sätt på en stekpanna med lite olja och låt den bli varm. Lägg i den krossade kanelen och köttet. Bryn köttet runtom, tillsätt lite smör i pannan och ös köttet med fettet.
3. Ställ köttet i ugn, 170 grader och stek till en innertemperatur på 52 grader. Låt köttet vila och svalna av. Skiva upp hjorten. Hackade torkade äpplen och persiljan fint. Strö över hjorten.
Kommentarer
Trackback