KAMBEN
· 1,5 kilo kamben
· 150 gram salt
· 1 liter vatten
GLAZE
· 1 dl teriyakisauce
· 1 dl chilisås
· 3 msk sweetchilisås
· 2 vitlöksklyftor
· 2 krm tabasco
· Salt
· Svartpeppar
1. FÖRBEREDELSER: Tag bort membranet (skinnet) på bensidan av kambenen. Blanda samman salt och vatten. Lägg kambenen i saltlaken i cirka 30 minuter. Blötlägg rökflisen i vatten. Blanda samman ingredienserna till glazen.
2. VID GRILLEN: Förbered grillen för 50/50 metoden vilket betyder att det skall vara briketter på en sida och en droppform på andra sidan av brikettgallret. Lägg rökflis på glöden. Häll lite vatten i droppformen. Placera kambenen ovanför droppformen och lägg på locket. Rök kambenen i cirka 20 minuter. Linda in revbenen i grillfolie. Placera foliepaketen över droppformen. Grilla i cirka 60 minuter tills köttet släpper lite från benen. Tag ut kambenen ur foliepaketet och pensla på glaze. Grilla över glöden i några minuter på varje sida.
3. VID SERVERING: Servera tillsammans med coleslaw och grillad majs.