KAMBEN

·         1,5 kilo kamben

·         150 gram salt

·         1 liter vatten

GLAZE

·         1 dl teriyakisauce

·         1 dl chilisås

·         3 msk sweetchilisås

·         2 vitlöksklyftor

·         2 krm tabasco

·         Salt

·         Svartpeppar

 

1.      FÖRBEREDELSER: Tag bort membranet (skinnet) på bensidan av kambenen. Blanda samman salt och vatten. Lägg kambenen i saltlaken i cirka 30 minuter. Blötlägg rökflisen i vatten. Blanda samman ingredienserna till glazen.

2.      VID GRILLEN: Förbered grillen för 50/50 metoden vilket betyder att det skall vara briketter på en sida och en droppform på andra sidan av brikettgallret. Lägg rökflis på glöden. Häll lite vatten i droppformen. Placera kambenen ovanför droppformen och lägg på locket. Rök kambenen i cirka 20 minuter. Linda in revbenen i grillfolie. Placera foliepaketen över droppformen. Grilla i cirka 60 minuter tills köttet släpper lite från benen. Tag ut kambenen ur foliepaketet och pensla på glaze. Grilla över glöden i några minuter på varje sida.

3.      VID SERVERING: Servera tillsammans med coleslaw och grillad majs.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0