KÅLSOPPA MED SIDFLÄSK

·         400 gram rimmat sidfläsk

·         ½ vitkålshuvud

·         1 huvud spetskål

·         2 gula lökar

·         1 vitlöksklyfta

·         2 svenska äpplen

·         2 krm mald kummin

·         2 dl torr cider

·         1 ½ dl grädde

·         1 liter kycklingbuljong

·         30 gram smör

·         Salt

TILL SERVERING:

·         4 skivor surdegsbröd

·         100 gram riven västerbottensost

 

1.      Strimla lök, vitlök, vitkål, spetskål och äpple.

2.      Stek sidfläsket gyllenbrunt på alla sidor i en djup kastrull. Tillsätt lök, vitlök, vitkål, spetskål och smör. Svetta tills kålen blir mjuk, krydda med kummin. Slå på cider och reducera till hälften.

3.      Häll på kycklingbuljong och strimlat äpple. Koka i 40 – 60 minuter.

4.      Lyft upp det kokta sidfläsket, tärna i centimeterstora kuber och lägg undan till servering.

5.      Mixa soppan slät och tillsätt grädde. Koka upp soppan och smaka av med salt.

6.      Gratinera brödet med osten i 5 minuter i ugnen på 230 grader.

7.      Servera soppan med det tärnade fläsket.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0