KALKONFILÉ MED KANTARELLFRÄS OCH FULLKORNSGUINI
4 PORTIONER
· 600 gram kalkonfilé
· Smör och olja till stekning
· 400 gram fullkornsguini
· 6 skivor strimlat bacon
· 200 gram kantareller
· 1 pressad vitlöksklyfta
· 2 dl kantarell- och cognacs créme fraiche
· 0,5 dl fryst finhackad persilja
· 0,5 dl fryst finhackad gräslök
· 3 dl finriven västerbottenost
· Salt och peppar efter smak
Sätt ugnen på 225 grader. Deka kalkonfiléerna i fyra lika stora delar och stek dem i smör och olja på hög värme. Krydda med salt och peppar. När de har fått fin färg runt om lägger man över dem i en ugnsfast form och låter dem gå klart i ugnen i cirka 10 minuter. Koka upp vatten i en kastrull och häll i pastan, tillagningstid efter paketets anvisningar. Häll under tiden i bacon och kantareller i samma stekpanna som man stekte kalkonfilén och pressa i en vitlöksklyfta. Stek några minuter. Häll över kantarell- och cognacs créme fraichen. Låt allt sjuda ihop i cirka 3 minuter. Häll i örtkryddorna. Sila av vattnet från fullkornsguinin och häll tillbaka i kastrullen. Blanda i svamp- och baconfräset i pastan. Toppa med den stekta kalkonfilén och finriven västerbottenost.