KALKONFILÉ MED KANTARELLFRÄS OCH FULLKORNSGUINI

4 PORTIONER

·         600 gram kalkonfilé

·         Smör och olja till stekning

·         400 gram fullkornsguini

·         6 skivor strimlat bacon

·         200 gram kantareller

·         1 pressad vitlöksklyfta

·         2 dl kantarell- och cognacs créme fraiche

·         0,5 dl fryst finhackad persilja

·         0,5 dl fryst finhackad gräslök

·         3 dl finriven västerbottenost

·         Salt och peppar efter smak

Sätt ugnen på 225 grader. Deka kalkonfiléerna i fyra lika stora delar och stek dem i smör och olja på hög värme. Krydda med salt och peppar. När de har fått fin färg runt om lägger man över dem i en ugnsfast form och låter dem gå klart i ugnen i cirka 10 minuter. Koka upp vatten i en kastrull och häll i pastan, tillagningstid efter paketets anvisningar. Häll under tiden i bacon och kantareller i samma stekpanna som man stekte kalkonfilén och pressa i en vitlöksklyfta. Stek några minuter. Häll över kantarell- och cognacs créme fraichen. Låt allt sjuda ihop i cirka 3 minuter. Häll i örtkryddorna. Sila av vattnet från fullkornsguinin och häll tillbaka i kastrullen. Blanda i svamp- och baconfräset i pastan. Toppa med den stekta kalkonfilén och finriven västerbottenost.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0