KALKONFILÉ MED INGEFÄRA

Bjud på kalkon! En lättlagad gryta med krispiga strimlor av ingefära.

·         500 gram kalkonfilé

·         1 bit ingefära, cirka 40 gram

·         Smör- och rapsolja

·         1 tsk salt

·         1 krm svartpeppar

·         2 dl vispgrädde

·         1 msk kycklingfond

·         ½ tsk kinesisk soja

·         1 tsk pressad citron

·         2 msk hackad gräslök

Skär köttet i skivor. Skala ingefäran. Skala långa strimlor av halva biten och finhacka resten. Stek strimlorna i smör- och rapsolja i en stekpanna, ta upp dem och låt rinna av. Salta och peppra köttet och bryn det i smör- och rapsolja i stekpannan. Tillsätt grädde, fond, soja, citron och hackad ingefära. Låt koka cirka 5 minuter. Strö över ingefärsstrimlor och gräslök. Servera med kokt ris och grönsaker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0