KALKONFILÉ MED INGEFÄRA
Bjud på kalkon! En lättlagad gryta med krispiga strimlor av ingefära.
· 500 gram kalkonfilé
· 1 bit ingefära, cirka 40 gram
· Smör- och rapsolja
· 1 tsk salt
· 1 krm svartpeppar
· 2 dl vispgrädde
· 1 msk kycklingfond
· ½ tsk kinesisk soja
· 1 tsk pressad citron
· 2 msk hackad gräslök
Skär köttet i skivor. Skala ingefäran. Skala långa strimlor av halva biten och finhacka resten. Stek strimlorna i smör- och rapsolja i en stekpanna, ta upp dem och låt rinna av. Salta och peppra köttet och bryn det i smör- och rapsolja i stekpannan. Tillsätt grädde, fond, soja, citron och hackad ingefära. Låt koka cirka 5 minuter. Strö över ingefärsstrimlor och gräslök. Servera med kokt ris och grönsaker.