KALKONFILÉ I BACON MED POTATISGRATÄNG
4 PORTIONER
· 6 stora potatisar
· 2 gröna äpplen
· 2 rödlök
· 3 dl vispgrädde
· 50 gram parmesanost, riven
· 2 kalkonfiléer, 800 gram
· 1 paket bacon, 100 gram
· Salt och citronpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva potatis, rödlök och äpple. Smörj en ugnsfast form. Varva potatis, äpple och skivad rödlök i formen. Salta och peppra samt häll över grädden. Strö över riven parmesanost. Grädda cirka 40 minuter. Lägg ut två ark med aluminiumfolie, pensla på lite olja/flytande margarin, fördela baconskivorna på arken. Krydda filéerna med salt och peppar, lägg dessa på baconskivorna. Rulla in filén hårt, som en smällkaramell. Stek i ugn cirka 30 – 40 minuter, innertemperaturen ska vara 65 grader. Låt därefter vila 10 minuter före servering. Dra försiktigt av folien och skiva sneda skivor. Servera filén med potatisgratängen och en fräsch grönsallad.