KALKONFILÉ I BACON MED POTATISGRATÄNG

4 PORTIONER

·         6 stora potatisar

·         2 gröna äpplen

·         2 rödlök

·         3 dl vispgrädde

·         50 gram parmesanost, riven

·         2 kalkonfiléer, 800 gram

·         1 paket bacon, 100 gram

·         Salt och citronpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva potatis, rödlök och äpple. Smörj en ugnsfast form. Varva potatis, äpple och skivad rödlök i formen. Salta och peppra samt häll över grädden. Strö över riven parmesanost. Grädda cirka 40 minuter. Lägg ut två ark med aluminiumfolie, pensla på lite olja/flytande margarin, fördela baconskivorna på arken. Krydda filéerna med salt och peppar, lägg dessa på baconskivorna. Rulla in filén hårt, som en smällkaramell. Stek i ugn cirka 30 – 40 minuter, innertemperaturen ska vara 65 grader. Låt därefter vila 10 minuter före servering. Dra försiktigt av folien och skiva sneda skivor. Servera filén med potatisgratängen och en fräsch grönsallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0