KAFFEKAKA MED KORINTER OCH GLASYR

·         1 dl strösocker

·         1 dl kakao

·         2 dl mjölk

·         100 gram mörk choklad

·         1 dl korinter

·         125 gram smör

·         1 ½ dl strösocker

·         2 ägg

·         3 ½ dl vetemjöl

·         2 msk vaniljsocker

·         1 ½ tsk bakpulver

·         Ströbröd till formen

TILL GLASYREN:

·         1 ½ dl florsocker

·         2 msk kakao

·         1 msk smält smör

·         ½ dl bryggt kaffe

 

1.      Blanda socker, kakao och mjölk i en kastrull. Koka upp, men inte mer. Riv chokladen och blanda ner raspet och korinter i den varma vätskan. Ställ vätskan att svalna.

2.      Arbeta samman rumsvarmt smör och socker till pösig smet. Tillsätt äggen ett och ett samt den svala kakaoblandningen. Ruska samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en plastpåse. Vänd ner mjölmixen i smeten och häll smeten i smord och bröad sockerkaksform. Grädda kakan 1 timme i 175 graders ugn. Låt kakan vila 5 minuter innan den stjälps upp.

3.      Blanda glasyren och ringla den över kakan innan den svalnat helt. Låt kakan stå en stund så glasyren sätter sig innan den bjuds till glögg eller kaffe.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0