JULKYCKLING MED KROSSADE ROTFRUKTER OCH KATRINPLOMMONSKY

4 PORTIONER

 

  • 1 kyckling
  • 8 potatisar, cirka 800 gram
  • 3 morötter, cirka 300 gram
  • 2 palsternackor, cirka 200 gram
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl hackad persilja
  • 8 torkade urkärnade plommon
  • 3 dl buljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk balsamicovinäger
  • Majsstärkelse (Maizena)
  • Salt och peppar

 

 

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta av plastfolien från kycklingen och lägg den i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen cirka 1 timme och 20 minuter eller tills innertemperaturen är 82 grader i låret (köttsaften ska vara klar utan rosa inslag).
  3. Skala och skär potatis och rotfrukter i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnen och krossa dem grovt så att det är lite bitar kvar. Rör ner créme fraiche och persilja, smaksätt med salt och peppar.
  4. Skär plommonen i bitar. Ta upp kycklingen och sila skyn i en kastrull. Blanda skyn med buljong, vinäger och plommon och koka upp. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
  5. Skär upp kycklingen och servera den med krossade rotfrukter och plommonsky.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0