JANSSON MED ÖRTSTRÖ

Lite skivad jordärtskocka ger en djupare smak till julens Janssons.

·         50 gram smör

·         ½ purjolök, skivad

·         5 – 6 potatisar

·         300 gram jordärtskockor

·         20 äkta ansjovisfiléer, Grebbestads

·         3 dl grädde

·         2 msk ansjovisspad

·         2 – 3 msk ströbröd mixat med 2 kvistar persilja

·         Salt och vitpeppar

 

1.      Smöra en ugnssäker form.

2.      Smält hälften av det resterande smöret i en panna och stek purjolöken mjuk. Salta lätt.

3.      Skala potatis och jordärtskockor och strimla i en matberedare.

4.      Varva potatis och jordärtskockor med lök och ansjovis i en ugnssäker form. Salta och peppra mellan lagren. Slå på grädde och ansjovisspad och grädda på nedersta falsen i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.

5.      Strö på ströbrödet och klicka på resterande smör och grädda ytterligare 10 – 15 minuter tills potatisen är mjuk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0