INLAGD SILL 001

4 PORTIONER

·         1 rödlök

·         1 morot

·         5 centimeter purjolök

·         1 dl ättikssprit 12 %

·         2 dl socker

·         1 lagerblad

·         10 kryddpepparkorn

·         1 bruk inläggningssill cirka 400 gram

 

1.      Skala och skiva löken och moroten. Skölj och skiva purjolöken, koka upp 3 dl vatten med ättikssprit, socker, lagerblad, kryddpeppar. Låt lagen bli kall. Tillsätt grönsakerna.

2.      Häll av och skölj sillfiléerna, skär dem i bitar och lägg i lagen. Låt sillen stå i minst 2 dygn.

GOTT! Strimlor av citron och apelsinskal i lagen gör sillen till citrussill!

Inlagd sill är grunden till krämiga sillar. Plocka upp bitarna och låt de rinna av ordentligt innan man lägger dem i den smaksatta såsen. Några förslag:

SENAPSSILL – lägg sillbitarna i senapssås med hackad dill.

CURRYSILL – lägg sillbitarna i en sås med majonnäs, créme fraiche, hackat grönt äpple, hackad pickles och fräst curry (om man fräser curryn i lite olja kommer smaken fram bättre).

PEPPARROTSSILL – lägg sillbitarna i en sås med majonnäs, créme fraiche, hackad gräslök, dijonsenap och färsk riven pepparrot.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0