HUMMERSALLAD
Ett enkelt och läckert sätt att tillaga hummern. Förvandla varje dag till en fest. En hummersallad passar lika bra till vardags som fest.
INGREDIENSER
· 2 kokta humrar
· 1 knippa sparris, cirka 500 gram
· 2 stånd endiver
· Rucolasallad
· 2 – 3 avokador
DRESSING
· ½ dl olivolja
· 1 dl solrosolja
· 2 tsk dijonsenap
· 2 msk vinäger
· Salt, peppar
· ½ dl hackad gräslök
TOAST
· 4 skivor vitt bröd
· 200 gram färskost
· 50 gram forellrom
· Svartpeppar
4 portioner. Tillagningstid: 20 minuter.
GÖR SÅ HÄR:
Klyv humrarna på längden och ta bort tarmen. Ta ur köttet och skär det i mindre bitar. Knäck klorna. Ta bort den nedersta träiga delen av sparrisen och skär resten i centimeterstora bitar. Lägg dem i kokande vatten och koka 3 minuter. Låt rinna av. Dela salladen i mindre bitar och skölj den. Gröp ur och klyfta avokadorna. Blanda ingredienserna i en salladsskål eller i 4 portionsskålar. Vispa samman ingredienserna till dressingen. Rosta brödet. Rör samman färskosten med forellrommen och fördela på bröden. Servera salladen med dressing och toast.