HUMMERSALLAD

Ett enkelt och läckert sätt att tillaga hummern. Förvandla varje dag till en fest. En hummersallad passar lika bra till vardags som fest.

INGREDIENSER

·         2 kokta humrar

·         1 knippa sparris, cirka 500 gram

·         2 stånd endiver

·         Rucolasallad

·         2 – 3 avokador

DRESSING

·         ½ dl olivolja

·         1 dl solrosolja

·         2 tsk dijonsenap

·         2 msk vinäger

·         Salt, peppar

·         ½ dl hackad gräslök

TOAST

·         4 skivor vitt bröd

·         200 gram färskost

·         50 gram forellrom

·         Svartpeppar

4 portioner. Tillagningstid: 20 minuter.

GÖR SÅ HÄR:

Klyv humrarna på längden och ta bort tarmen. Ta ur köttet och skär det i mindre bitar. Knäck klorna. Ta bort den nedersta träiga delen av sparrisen och skär resten i centimeterstora bitar. Lägg dem i kokande vatten och koka 3 minuter. Låt rinna av. Dela salladen i mindre bitar och skölj den. Gröp ur och klyfta avokadorna. Blanda ingredienserna i en salladsskål eller i 4 portionsskålar. Vispa samman ingredienserna till dressingen. Rosta brödet. Rör samman färskosten med forellrommen och fördela på bröden. Servera salladen med dressing och toast.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0