HÖSTSOPPA PÅ PALSTERNACKA TOPPAD MED POLKABETA

Riven polkabeta piggar upp den här soppan såväl till utseende dom smak.

 

4 PORTIONER

 

  • 4 potatisar
  • 3 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 1 msk matolja
  • 10 dl grönsaksbuljong
  • 2 polkabetor (eller rödbetor)
  • svartpeppar
  • 1 msk olivolja

 

 

  1. Skala potatis och palsternackor. Skär i bitar.
  2. Hacka löken och fräs i olja i en stor kastrull.
  3. Häll på buljongen när löken är gyllene. Lägg i potatis och palsternacka. Koka 10 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Mixa soppan och värm upp igen.
  5. Riv betorna.
  6. Häll upp soppan i skålar, toppa med polkabetsriv, svartpeppar och eventuellt några droppar olivolja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0