HÖSTSOPPA PÅ PALSTERNACKA TOPPAD MED POLKABETA
Riven polkabeta piggar upp den här soppan såväl till utseende dom smak.
4 PORTIONER
- 4 potatisar
- 3 palsternackor
- 1 gul lök
- 1 msk matolja
- 10 dl grönsaksbuljong
- 2 polkabetor (eller rödbetor)
- svartpeppar
- 1 msk olivolja
- Skala potatis och palsternackor. Skär i bitar.
- Hacka löken och fräs i olja i en stor kastrull.
- Häll på buljongen när löken är gyllene. Lägg i potatis och palsternacka. Koka 10 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
- Mixa soppan och värm upp igen.
- Riv betorna.
- Häll upp soppan i skålar, toppa med polkabetsriv, svartpeppar och eventuellt några droppar olivolja.
Kommentarer
Trackback