HÅRDA KARAMELLER

·         ¾ dl florsocker

·         3 dl strösocker

·         1 ½ dl vatten

·         1 dl glykossirap

·         1 krm pepparmintsolja eller annan smaksättning

·         Färg

Sikta florsocker på en plåt. Olja ett bakplåtspapper eller godisformar lätt med olja.

Rör ihop socker, vatten och glykossirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på medelhög värme och koka till en temperatur på 152 grader eller droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten och känn om konsistensen är den rätta. Ta kastrullen från värmen och rör i smaksättning och färg. Klicka upp smeten på papperet eller häll i formarna. Man kan även göra stora klickar av smeten och trycka fast en halv grillpinne i trä så får man klubbor i stället. Vänd bitarna i florsocker innan de läggs i en burk med tätslutande lock.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0