ÄPPELLIMPA

Gårdens egenslungade honung och äpplen hamnar i härligt doftande bröd.

 

GER 2 LIMPOR

 

  • 5 dl vatten
  • ½ paket jäst
  • 2 äpplen
  • ¾ dl honung
  • 1 tsk salt
  • 7 dl rågmjöl
  • 10 – 11 dl dinkelsikt

 

GÖR SÅ HÄR:

 

  1. Värm vattnet till 37 grader.
  2. Riv äpplena grovt. Tillsätt äppelriv, honung, salt och nästan allt mjöl i bunken, spara lite till utbakningen.
  3. Arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
  4. Täck med bakduk och låt jäsa cirka 1 timme.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Ta upp degen på mjölat underlag och dela den i 2 delar. Forma till 2 limpor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa cirka 40 minuter.
  7. Ställ in bröden i nedre delen av ugnen, sänk värmen till 225 grader. Grädda 30 – 35 minuter. Ta ut och svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0