ÄPPELKLYFTOR I SMÖRDEG MED MANDELKESELLA

6 PORTIONER

·         2 äpplen, granny smith

·         2 msk rårörsocker

·         1 tsk malen kanel

·         ½ färsk smördeg á 250 gram

·         1 ägg

·         100 gram mandelmassa

·         250 gram kvarg/kesella 10 %

·         1 citron

 

1.      Sätt ugnen på 225 grader.

2.      Kärna ur och skär äpplena i 12 klyftor. Lägg klyftorna i en plastpåse, häll i socker och kanel och blanda runt ordentligt så att kanel/sockerblandningen täcker äppelklyftorna.

3.      Skär smördegen i 2 x 15 centimeter långa remsor. Lägg en äppelklyfta på varje remsa och rulla ihop degen. Lägg klyftorna i en ugnssäker form. Pensla med äggulan och strö på kanelblandningen. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.

4.      Riv mandelmassan på ett rivjärn. Vänd ner mandelmassan i kesellan. Riv det yttersta skalet på citronen och rör ner i kesellan.

5.      Servera äpplena med mandelkasellan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0